Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Verk Produksjoner

Paradise Now

12. nov. –23. nov. 2014

NB! Utsolgt 12., 19., og 23.11. Se under for flere datoer.

Store scene 12.11.2014 19:00

Store scene 13.11.2014 18:00

Store scene 14.11.2014 18:00

Store scene 15.11.2014 18:00

Store scene 16.11.2014 18:00

Store scene 19.11.2014 19:00

Store scene 20.11.2014 19:00

Store scene 21.11.2014 19:00

Store scene 22.11.2014 19:00

Store scene 23.11.2014 19:00

2 t.

«…en vidunderlig blanding av humor og høytid.» – Aftenposten.   «…stor visuell dramatikk.» – Klassekampen. «…slående visuelle metaforer.» – Morgenbladet.   «Det er nettopp dette Verk er så gode på, å gjøre det vanskelige sjarmerende og det sårbare opphøyd.» – Scenekunst.no.

“We’re flawed, because we want so much more. We’re ruined, because we get these things, and wish for what we had.”” Don Draper

I Verks forrige forestilling «Stalker» (2013) reiste man inn i sonen på jakt etter en mening. Med bakgrunn Tarkovskys film Stalker og historier hentet inn av Verk Produksjoner fikk publikum et innblikk i filmen, ulike tidsperioder og folks ønske om å forstå. Forestillingen ble et regnskap over et antall beskuelser av filmen, erindringer, feiloppfatninger og glemsel.

Stalker vant Heddaprisen ”Årets Forestilling” i 2013 og ble samme år nominert i kategoriene ”Beste Scenografi” og ”Beste Lyddesign”.

I sin nye forestilling «Paradise Now» har kompaniet tatt tak i fascinasjonen for de store teaterpionerene Artaud, Grotowski og Barba. På 70-tallet dro noen av de fremste teaterguruene til forskjellige stammer i Afrika og Asia for å finne tilbake til det “opprinnelige” teater blant annet inspirert av Artaud. Denne reisen tilbake, og deres søken etter den magiske urkraften, fikk store ringvirkninger i måten man så på skuespilleren i ettertiden.

”Dette er teaterguruer som var viktige for oss da vi startet med teater, de representerte et alternativ, en motkultur, et opprør. Jeg ville finne noe som var så viktig i mitt liv, sikkert fordi jeg følte meg så uviktig på de arenaene jeg virket i på den tiden. Det var bare kjedsomhet, middelmådighet og en følelse av langsom kvelning, uten intensitet. Faen heller, jeg ville i krigen, selv om jeg var pasifist. Jeg ville krige mot virkeligheten og teatret fungerte som et bra alternativ. Nå når jeg skuer tilbake på denne tiden så ser jeg hvor viktig disse teaterpionerene var i mitt liv, mine valg, mitt verdenssyn” – Fredrik Hannestad, Verk Produksjoner.

I senere tid kan man nok våge å påstå at denne reisen var et mislykket forsøk, de fant ikke urspråket, men ringvirkningene er der fortsatt, ikke minst for generasjonen som vokste opp på 80 og 90 tallet. I forbindelse med fascinasjonen for denne reisen og teaterhistorien er filmen “Min middag med Andre” av Louis Malle brukt som et utgangspunkt for samtaler med venner og bekjente. Verk inviterte hver og en av dem på middag med et ønske om å gjenetablere den gåtefulle tiden i et liv der avgjørende valg ble tatt. Forestillingen kretser rundt tilblivelsen av jeg´et, hvilke forbilder som har vært avgjørende i våre liv og hvilke opprør eller fluktveier man har tatt på veien.

”Paradise Now er et ønske om å gjenopprette noe av denne intensiteten man opplevde; som Artaud skriver: å bli minnet på ikke å ha “ærefrykt for alt det som en gang er skapt, hvor vakkert og meningsfylt det enn måtte være, som forsteiner oss, stabiliserer oss og forhindrer oss i å få kontakt med den underliggende kraften”. Men det er også like mye et spørsmål til oss selv i dag om «hva enten man kaller den en tenkende energi, livskraften, omveltningenes determinisme, månens menstruasjoner, eller hva man nå vil» fortsatt er virksomt? Så det vi sitter igjen med er noen historier fra venner som ganske åpenhjertelig forteller om da de fikk et lite møte med månens menstruasjoner, samt en undersøkelse fra vår side som tar i bruk noen av de tekstene fra Artaud og Barba. Vi lager bilder og fysiske opptrinn i et forsøk på å skape virkeligheten på nytt. Artaud lykkes kanskje ikke med dette, men det er verdt et forsøk.” – Fredrik Hannestad, Verk Produksjoner.

Verk Produksjoner er et av Norges ledende eksperimentelle teaterkompanier. De har satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater de siste årene blant annet den kritikerroste «Build Me A Mountain!» høsten 2011. «Det Eviga Leendet» hadde premiere på Black Box Teater november 2010 og vant Heddaprisen for årets forestilling 2011. Kompaniet turnerer i både inn- og utland til varm mottakelse fra presse og publikum.

Les hele anmeldelsen på Aftenposten

«Paradise Now» vises også på BIT i Bergen og Avantgarden i Trondheim i 2015.

Av og med: Anders Mossling, Saila Hyttinen, Solveig Laland Mohn, Håkon Mathias Vassvik, Signe Becker, Fredrik Hannestad, Tilo Hahn, Jon Refsdal Moe, Per Platou, Pernille Mogensen, Vera Krohn Svaleng og Magnus Børmark. Co-produksjon: Black Box Teater, Teaterhuset Avant Garden og BIT Teatergarasjen. Støttet av: Norsk Kulturråd.