Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Pluss Pluss

kuratert av Ingvild Langgård

19. okt. 2019

Siden det ble etablert i 2011, har Pluss Pluss betydd intet mindre enn Black Box teater pluss pluss: en forlengelse av det performative kunstfeltet som teatret allerede rommer.

Pluss pluss er en tverrestetisk plattform for både framvoksende og etablerte kunstnere, og et møtepunkt hvor publikum og kunstnere kan finne gjensidig inspirasjon.

Fra og med høsten 2017 har konseptet for Pluss Pluss vært under utvikling. Konsentrert på én kveld hver sesong vil en ny kunstner inviteres til å kuratere sesongens utgave, med carte blanche til å riste i format og innhold, men med utgangspunkt i tre enkle regler: en åpen utlysning for prosjekter og ideer slik at alle er invitert til å bidra / programmet skal settes sammen på tvers av visuell kunst og scenekunst / kunstnere i etableringsfasen skal inviteres.

Ingvild Langgård er komponist, musiker og kunstner utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hun arbeider med musikk, live performance, lydkunst og scenekunst. Langgård har utgitt to album under navnet Phaedra, og skriver også musikk for scene og film. Hun har samarbeidet med koreograf Ingri Fiksdal og scenograf Signe Becker om flere prosjekter, som The Orchard Ballads (2011), Night Tripper (2012) og Cosmic Body (2015), som alle har turnert internasjonalt. New Skin hadde premiere på Black Box teater under Ultimafestivalen i 2017 og ble laget i samarbeid med Signe Becker. Langgård startet og drev det kunstnerdrevne visningsrommet Rekord sammen med Thora Dolven Balke og Eirin Støen, som mottok Pauline Hall Prisen fra Ny Musikk i 2009. 

  • Følg med på våre nettsider for mer informasjon om programmet.