Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Klassikere for Kids (NO)

Roundtable & Debate og arbeidsvisninger

7. okt. 2017

I høst byr Black Box teater på ulike arrangementer som tar utgangpunkt i de særegne sceneproduksjonene Klassikere for kids.

Det blir popkorn, sukkerspinn og slush, workshop, roundtable og ikke minst, store scenekunstopplevelser for både unge og voksne.

Klassikere for kids er en teatertrilogi for barn fra 10 år.

Målet er å gjøre et utvalg av litterære klassikere tilgjengelig og oppdatert for vår tid, og inspirere til diskusjon. Under mantraet alle gode temaer er like relevante for barn som for voksne, utforsker og utfordrer gruppen konvensjoner for barneteater. Forestillingene Faust for kids og Til fyret ble nominert til den prestisjefulle Heddaprisen for årets barne- eller ungdomsforestilling. Samtlige produksjoner har mottatt strålende kritikker fra så vel kritikere som publikum. Forestillingsserien Klassikere for kids inviterer barne- og ungdomspublikum inn i det eksperimentelle teaterrommet.

Sammen med de medvirkende kunstnerne har regissør Hildur Kristinsdottir utforsket hvordan samtidsscenekunstens formspråk og virkemiddelbruk kan formidle innholdet i litterære klassikere på uventede og utfordrende måter. Refleksjon over barn og unge som publikum har stått sterkt i forestillingenes utvikling. Ikke for å forenkle, moralisere eller behage publikum, men for å problematisere teaterkonvensjonene og holdningene til barn og unge som voksne kunstnere og arrangører bærer med seg. Resultatet er dristige forestillinger som appellerer til både sansene og intellektet. Klassikere for Kids er rettet mot de unge, men byr samtidig på en ypperlig anledning for barn og voksne å oppleve scenekunst sammen.

Les mer om forestillingene og bestill billetter her