Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Klassikere for Kids (NO)

Faust for kids

13. feb. –14. feb. 2016

Passer for kids fra 10 år

Store scene 13.02.2016 15:00

Store scene 14.02.2016 15:00

“Gledelig, ambisiøst barneteater.” Nrk

“En liten times spennende og detaljrik grøsser.” Scenekunst.no

Klassikere for kids er en trilogi med utgangspunkt i tre av våre store klassikere: Goethes Faust, Woolfs Til fyret og Dostojevskijs Forbrytelse og straff.

Faust for Kids er første forestilling i Klassikere for kids, basert på Goethes tekst. Faust for kids hadde premiere på Black Box teater i 2012 og ble nominert til Heddaprisen for årets beste barne- og ungdomsforestilling samme år.

Faust har en kunnskapstørst som virker umulig å slukke. Han forstår at bak hver ting han får vite, hver ting han avdekker, ligger det noe nytt som er skjult, og bak det enda noe mer. Han innser at han aldri vil få vite den fulle og hele sannheten om tingene. Så dukker djevelen opp og tilbyr Faust full tilgang til verden i bytte mot sjelen hans. Faust slår til og blir med på en grenseløs ferd i tid og rom. Konsekvensen av Fausts reise inn
i verden er at han skiller seg fra den og fra livet. Det tøylesløse vitebegjæret hans får konsekvenser for andre. Fausts «feilgrep» er at han allierer seg med det onde. Men blir man nødvendigvis ond av den grunn? Finnes ondskapen utelukkende utenfor, eller også inni Faust?

Forestillingen passer for kids fra 10 år og oppover.

 

Regi: Hildur Kristinsdottir. Dramaturg: Matilde Holdhus. Lydbilde: Stine Janvin Motland og Gyrid Nordal Kaldestad. På scenen: Anders Høgli, Josephine Kylen Collins og Hildur Kristinsdottir. Lysdesign: Norunn Standal. Produsent: Mona Larsen. Scenografi: Petter Alstad og Bård V. Stangnes. Plakat: Hreinn Gudlaugsson. Foto: Kristinn Gudlaugsson. Co-produksjon: Black Box Teater. Støttet av: Norsk kulturråd, Kunstløftet, Fond for utøvende kunstnere og Seanse.