OPEN CALL: Vil du utvikle en forestilling med ungdommer?

Vi vil høre ungdommens egne historier!

Hør meg! er et kunstnerisk prosjekt hvor en profesjonell kunstner og ungdommer med tilknytning til Jordal fritidsklubb får muligheten til å utvikle en forestilling sammen – en forestilling som fremmer ungdommens egne måter å formidle historiene sine på.

Et samarbeid med Jordal fritidsklubb i 2019 har avdekket ungdommens behov for et fritt rom til å uttrykke seg i. Den svarte boksen på teatret er full av muligheter. Ved å bruke fantasien vår, kan vi aktivere dette tomme rommet og fylle det med forskjellige stemmer og uttrykksformer. I Hør Meg! ønsker vi at ungdommen skal oppdage teatrets muligheter gjennom egne erfaringer og kreativt samarbeid.

Terskelen for å besøke et teater som Black Box teater er, for mange, fortsatt høy – det kan oppleves som skremmende eller ekskluderende. Vi ønsker at prosjektet skal foregå på Black Box teater, slik at ungdommene kan bli kjent med teatret og oppleve det som et rom de kan tilhøre.

Hør meg! skal legge til rette for at ungdommer får utforske og prøve ut egne interesser, erfaringer og talenter sammen med en profesjonell kunstner på Black Box teater. I Hør meg! vil ungdommene få en rolle i prosjektet ut fra hva de selv er interessert i – som utøvere, koreografer og kunstnere, eller i arbeid med teknisk produksjon.

Vi inviterer en profesjonell scenekunstner til å arbeide med 10 ungdommer i aldersgruppen 13-16 år. Prosjektet tar form gjennom jevnlige møter og verksteder, og til slutt resulterer det i en forestilling som skal spilles for publikum på Black Box teater i april 2022. Kunstneren får selv definere kunstnerisk innhold og arbeidsmetodene i prosjektet, så lenge ungdommene får rom til å delta aktivt.

Hør meg! er støttet av DNB Sparebankstiftelsen og gjennomføres i samarbeid mellom Black Box teater og Jordal fritidsklubb (Bydel Gamle Oslo).

Høres dette ut som noe for deg?
Les mer og søk nedenfor!

Black Box teater vil dekke produksjonskostnader inkludert:

  • honorar til en kunstner og en prosjektkoordinator / produsent
  • teknisk assistanse
  • et lite budsjett til rekvisitter- øvingslokaler / Store scene til siste produksjonsfase og forestillinger
  • catering 
  • koordinering mellom Black Box teater og produsent / kunstner
  • markedsføring

Jordal fritidsklubb vil bistå med:

  • en ansvarlig sosialarbeider
  • koordinering av øvinger
  • øvingslokaler

Tidslinje

Prosjektet vil pågå fra september 2021 til juni 2022, inkludert for- og etterarbeid.

De første verkstedene med ungdommer starter september 2021. Hovedprosjektet, prøver og sluttforestillinger skal foregå våren 2022. Forestillinger vil spilles for publikum 27., 28. og 29. mai 2022. For de involverte ungdommene vil prosjektet foregå over ett skoleår. 

Estimert arbeidstid for kunstneren tilsvarer 3 måneder med arbeid, men er fordelt over tidsrommet prosjektet vil pågå. Detaljert arbeidstid blir avtalt mellom kunstneren, Jordal fritidssenter og Black Box teater.

Se prosjektplan ved å klikke her.


Vil du jobbe med ungdommer?

Hør meg! skal gjennomføres av en kunstner sammen med en prosjektkoordinator / produsent som skal ansettes for å jobbe med prosjektet. Som kunstner vil du jobbe sammen med ungdommer om å utvikle en ny forestilling.

Vi søker deg som har god erfaring med å utvikle kunstneriske produksjoner som inkluderer ungdom og flerkulturelle miljøer, og som har arbeidet med prosjekter av sosial-relasjonell karakter.

Du må ha ledererfaring  – særlig innen kunstnerisk utviklingsarbeid i større grupper – og være opptatt av inkluderende og improvisatoriske metoder.

Hør meg! trenger en motiverende kunstner med stor sosial kapasitet og god kommunikasjonsevne. Søkeren må beherske norsk – ikke alle deltakere kan engelsk, og kommunikasjonen mellom kunstneren og ungdommene er sentral i arbeidet.

Vil du søke?

Søknaden skal inkludere et motivasjonsbrev (inntil 3000 tegn), prosjektbeskrivelse (inntil 3000 tegn), CV med relevant arbeidserfaring og dokumentasjon (video eller prosjektbeskrivelser av tidligere arbeider).

Det er mange ulike måter å tilnærme seg dette prosjektet på, I dette prosjektet er enkle arbeidsmetoder og dramaturgiske valg like verdifulle som mer komplekse fremgangsmåter. Vi har ingen forutinntatte forventninger, men det er viktig at kunstneren vurderer prosjektets gjennomførbarhet når vedkommende skriver prosjektbeskrivelsen.

Søknaden registreres via Google Forms – klikk her for å registrere søknaden din!

Søknadsfrist: 20. juni 2021 – Ny frist: 22. juni 2021 kl. 12.00!

Vær oppmerksom på at prosjektet foregår i Oslo og at du må være tilgjengelig i hele arbeidsperioden.

Du kan også søke sammen med én prosjektkoordinator, assistent eller produsent. Begge søkere må være Oslo-baserte. Dersom du søker alene, vil Black Box teater bistå med å ansette en prosjektkoordinator / produsent.
Har du spørsmål om denne utlysningen? Da kan du kontakte Anna Penkova: anna@blackbox.no