Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Verk Produksjoner (NO)

Manifest United

5. april – 8. april 2018
11. april – 15. april 2018

Med utgangspunkt i kunstneriske manifester fra de siste hundre årene, fordyper Verk Produksjoner seg denne gangen i en orkan av skiftende ideer, endringer og kunstnerisk innsikt. Manifestene er både eksentriske og skandaløse samtidig som de kombinerer humor, visdom og alarmerende krav.

Manifest United består av en kakofoni av stemmer fra ulike kunstretninger som futurisme og ekspresjonisme via kunstbevegelser som Judson Church og Dogme 95 med streif innom både kokkekunst, performance og samtalekunst.

Verk Produksjoner er kjent for sin episke og vaudevilleaktige spillestil med satiriske og politiske undertoner som skifter mellom historiefortelling, skuespill og improvisasjon. Tilnærmingen har alltid vært å åpne opp for alle muligheter og blande ulike stiler som etablerer en sterk tilknytning med publikum og en intens følelse av her og nå. Kompaniet har satt opp en rekke forestillinger på Black Box teater blant annet kritikerroste Det Eviga Leendet  (2010) og Stalker (2013) som begge vant Heddaprisen for årets forestilling. Kompaniet turnerer i både inn- og utland til varm mottakelse fra både presse og publikum.

Av og med: Saila Hyttinen, Fredrik Hannestad, Anders Mossling, Signe Becker, Per Platou, Tilo Hahn, Solveig Laland Mohn, Espen Klouman Høiner, Håkon Mathias Vassvik, Lea Basch, Kjersti Alm Eriksen, Jon Refsdal Moe, Pernille Mogensen. Støttet av: Kulturrådet. Co-produsert av: Black Box teater (Oslo), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT -Teatergarasjen (Bergen).