Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Pluss Pluss

kuratert av Karen Nikgol (NO)

14. nov. 2018

Foajé & Lille scene 14.11.2018 19:00

Siden det ble etablert i 2011, har Pluss Pluss betydd intet mindre enn Black Box teater pluss pluss: en forlengelse av det performative kunstfeltet som teatret allerede rommer. Pluss pluss er en tverrestetisk plattform for både framvoksende og etablerte kunstnere, og et møtepunkt hvor publikum og kunstnere kan finne gjensidig inspirasjon.

Fra og med høsten 2017 har konseptet for Pluss Pluss vært under utvikling. Konsentrert på én kveld hver sesong vil en ny kunstner inviteres til å kuratere sesongens utgave, med carte blanche til å riste i format og innhold, men med utgangspunkt i tre enkle regler: en åpen utlysning for prosjekter og ideer slik at alle er invitert til å bidra / programmet skal settes sammen på tvers av visuell kunst og scenekunst / kunstnere i etableringsfasen skal inviteres.

Denne utgaven av Pluss Pluss er kuratert av Karen Nikgol som er født i Teheran og basert i Oslo. Etter omfattende reising mikser Nikgols arbeider kulturuttrykk og identiteter i en alkymistisk sammensmeltning for så å finne nye uttrykksformer. Samtidsdans, koreografi , raves, gate-kultur, new age og okkultisme spiller alle inn i arbeidene og undersøker hvordan grensene kan brytes ned mellom dem. Arbeidene innlemmer også performance-dokumentasjon som produserer ytterligere narrativer og skaper en abstraksjon av det opprinnelige kildematerialet.
Til denne utgaven av Pluss Pluss har Nikgol valgt temaer som relaterer seg til kriminalitet, outsiders og personlige, sjamanistiske myter.

  • Mer informasjon om programmet kommer på blackbox.no.
  • Gratis inngang. Du trenger ikke billett.