Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Ingri Fiksdal (NO)

Deep field

7. nov. –11. nov. 2018

Ingri Fiksdals nye produksjon Deep Field er sentrert rundt det å løpe og løpingens affektive kvaliteter, både på vegne av utøvere og publikum. Blant løpere betegnes den ettertraktede “runners-high” som en euforisk tilstand hvor endorfiner slippes ut i kroppen. Endorfinenes virkning har mange likheter med sitt medisinske motstykke, morfin. De tjener som smertestillende middel, og har gjennom evolusjonen hjulpet mennesker med å overleve ved å gi ekstra utholdenhet for eksempel ved jakt på dyr. Endorfiner produseres i hjernens pre-frontale og limbiske områder, som også lyser opp som en reaksjon på følelser som kjærlighet.

Med Deep Field undersøker Fiksdal hvordan man kan produsere denne kjærlighets-aktige euforien blant de løpende utøverne og i hvilken grad det kan smitte over på publikum. Dette er basert på ideer om kinestetisk overføring; at kroppen kan oppleve bevegelsene fra en annen kropp empatisk gjennom å se, føle og høre tilstedeværelse av den andre i rommet. Musikken er komponert av Jenny Hval og Lasse Marhaug.

Kunstnerisk forskning 10. november / tid TBA / Foajé
Som stipendiat har Ingri Midgard Fiksdal vært en pådriver i å skape rom for teoretisk refleksjon og kunnskapsproduksjon om koreografisk praksis. Både kunstnerisk og teoretisk er persepsjon og affekt viktige omdreiningspunkter i hennes virke, og ritualer fungerer i særlig grad som en fruktbar inngang til å arbeide med forvandling hos publikum. I løpet av spilleperioden vil foajeen benyttes til å dele flere sider ved Fiksdals kunstneriske forskning. Nye publikasjoner knyttet til hennes virke og teoretiske interesser skal lanseres, og det blir samtaler med både Fiksdal og inviterte gjester.   

 

Ingri Fiksdal har opparbeidet seg et internasjonalt rykte som koreograf. Arbeidene hennes har blitt produsert og presentert av Black Box-teater flere ganger. Forestillingen Night Tripper fikk Natt & Dags Oslo Award og HOODS ble tildelt Dance Critics Award fra Kritikforeningen. Cosmic Body ble nominert til Hedda-prisen for beste scenografi og kostymdesign. Hennes siste arbeid Diorama for Huk ble presentert under Oslo Internasjonale Teaterfestival i mars 2018.

 

Koreografi / Coreography: Ingri Fiksdal. Musikk / Music: Jenny Hval, Lasse Marhaug. Lys / Light: Ingeborg Olerud. Kostymer / costumes: Signe Becker. Dansere / Dancers: Sudesh Adhana, Jon Filip Fahlstrøm, Rannei Grenne, Louis Schou-Hansen, Synne Sørum. Produsent / Producer: Eva Grainger, Nicole Schuchardt. Co-produksjon / Co-production: Black Box teater (Oslo), BIT Teatergarasjen (Bergen), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim). Støttet av / Support by: Norsk Kulturråd, Program for kunstnerisk utviklingsarbeid.